The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Roemenië


Grote Bucegi-sfinxHet Bucegigebergte bevindt zich in midden-Roemenië, ten zuiden van de stad Brașov. Dit gebergte is onderdeel van het Carpathiangebergte dat zes verschillende Europese landen beslaat. Het Bucegigebergte is een populaire toeristische trekpleister vanwege de schoonheid van het natuurlandschap. Op de hoogvlakte van Bucegi is er een grote rots (8 meter hoog en 12 meter breed) dat de Grote Bucegi-sfinx (verwijzend naar de Grote Sphinx van Gizeh) of Roemeense Sfinx wordt genoemd, dat vaag op een menselijk gezicht lijkt wanneer men deze van de zijkant aanschouwt. (Zie de afbeelding hier rechts.)


Er is tevens een andere rotsformatie die men Babele noemt, wat "de oude vrouwen" betekend. De huidige vormen van de Sfinx en Babele worden toegeschreven aan erosie door wind en regen. Maar zou het mogelijk kunnen zijn dat deze sfinx er ooit zoals een volledig realistisch gezicht uit zou hebben gezien, dat door erosie tot in haar huidige staat zou zijn vervormd?


In het gebied zijn er tevens verschillende grotten en spelonken. De Roemenen geloofden dat het Bucegigebergte het Kogainongebergte zou zijn uit land vervlogen tijden. Roemeense legendes vertellen over Zalmoxis (ook bekend als Zamolxis in Roemenië): de oppergod van de Daciërs (de voorouders van de Roemenen), die in een grot zou hebben gewoond in het Kogainongebergte.


Oude Griekse geschiedkundigen en filosofen kenden de Daciërs als Geta (meervoud: Gatea). In boek 4 van zijn "Historiën" noemde de Griekse geschiedkundige Herodotus het goddelijke wezen Zalmoxis, die van oorsprong een menselijke slaaf zou zijn geweest; In zijn dialoog "Charmides" schreef de filosoof Plato dat hij een grote heelmeester was die een holistische benadering nam voor het genezen van lichaam en ziel (psyche); En volgens de Griekse geschiedkundige, geograaf en filosoof Strabo (63 v.Chr - 24 n.Chr), trok hij zich terug in een grot om de orakels te raadplegen. (Bron: www.montania.ro.) Vrij vertaald van een citaat op Wikipedia:

"Herodotus beweert dat Zalmoxis oorspronkelijk een menselijk wezen was, een slaaf die de Thraciërs tot zijn geloof bekeerde. De Grieken van de Hellespont en de Zwarte Zee vertellen dat Zalmoxis een slaaf van Pythagoras was, zoon van Mnesarchos, op het eiland van Samos. Na zijn bevrijding vergaarde hij een grote rijkdom en, eenmaal rijk, terugkeerde naar zijn thuisland. Thraciërs leefden eenvoudige zware levens. Zalmoxis leefde onder de wijsten van de Grieken, zoals Pythagoras, en was ingewijd in het Ionische leven de de mysteriën van Eleusis. Hij bouwde een bankethal en ontving de hoofdmannen en zijn landgenoten aan een banket. Hij leerde dat zijn gasten als hun nakomelingen nooit zouden sterven, maar in plaats daarvan naar een plaats zouden gaan waar ze eeuwig konden leven in volmaakt geluk. Hij groef toen een ondergronds verblijf. Toen het klaar was verdween hij uit Thracië, drie jaar levend in zijn ondergronds verblijf. De Thraciërs misten hem en weenden, vrezend dat hij dood zou zijn. In het vierde jaar kwam hij terug onder hen en vandaar dat ze geloofden wat Zalmoxis hen had verteld."Het controversiële boek "Transylvanian Sunrise (2009)", door Radu Cinamar en coauteur Peter Moon, verhaald over een ontdekking van een anomalie onder de zogenaamde Roemeense Sfinx van het Bucegigebergte in het jaar 2003, gedaan met behulp satelliettechnologie. Volgens het boek was het het Pentagon gelukt om een verbond aan te gaan met de meest geheime afdeling van de Roemeense inlichtingendienst (die gekend zou zijn onder de naam "Department Zero"), door middel van de hoogste niveaus van de Vrijmetselarij.

De volgende details komen van een artikel (met informatie uit "Transylvanian Sunrise") van de website: humansarefree.com:

grote galerij

Gezamenlijk zouden de Roemenen en de Amerikanen de geheime technologie van het Pentagon hebben gebruikt om een holle ruimte binnen te dringen in een berg die anders ontoegankelijk zou zijn voor mensen. Wat er uiteindelijk ontdekt werd was een grote zaal die men de "Grote Galerij" noemde, die volmaakt verlicht was zonder enige zichtbare lichtbron. De Amerikaanse wetenschappers waren het er over eens dat het materiaal van de muur van de Grote Galerij een mysterieuze combinatie was van organische en anorganische materie. De galerij leidde naar een kleinere koepelvormige kamer met een energieschild dat men de "Projectiekamer" noemde, dat reusachtige stenen tafels en schijnbaar zeer geavanceerde technologie, achtergelaten door een vergevorderde beschaving. (Zie de afbeelding rechts, en klik hier voor een grotere afbeelding.)


Hun kromming volgend, stonden vijf reusachtige tafels opgesteld tegen de rechtse en linkse muren van de kamer, ieder 2 meter in hoogte. Vanwege de grootte wordt vermoed dat de mensen die deze apparatuur gebruikten tevens heel groot zouden moeten zijn, als reuzen. Volgens de (tegenwoordig opgeheven) Romeense krant Ziarul, zouden er inderdaad reusachtige skeletten gevonden zijn in Roemenië, zo'n 20 jaar gelden, in een heuvel van de stad Scaieni, die meer dan 2.4 meter lang zouden zijn. (Meer vondsten van restanten van reuzen in het hoofdstuk: "De reuzen".)

Nauwkeurig ingeslepen beeltenissen, algemene symbolen (zoals driehoeken en cirkels) en verschillende tekens van een onbekend schrift en letters die op spijkerschrift leken waren gevonden in het tafelblad, die een fluorescerend licht hadden, in verschillende kleuren stralend, en verschillend voor elke tafel. De tafelbladen waren bedekt met een donker, glazig materiaal. Op sommige tafels lagen objecten die eruit zagen als technisch gereedschap. Vele van deze gereedschappen hadden witte transparante draden die verbonden waren met glanzende vierkante dozen die op de vloer stonden. Men kon zien dat lichtpulsen circuleerden door de lengte van de draden.


Een holografische projectie van volmaakte driedimensionale beelden (met een hoogte van bijna 2,5 meter) werd automatisch geactiveerd wanneer iemand de tafel naderde. Het toonde aspecten van een bepaald wetenschappelijk vlak, waaronder natuurkunde, kosmologie, astronomie, architectuur, technologie, biologie en zelfs religie. De projecties konden veranderd worden door de tekens aan te raken op de oppervlakte van de tafels.

Er was een podium-achtig gebied in het midden van de kamer waar een apparaat was waarvan wetenschappers speculeren dat het een apparaat zou kunnen zijn om verschillende hersenfuncties te versterken.

Hiernaast was er een bedieningspaneel met geometrische symbolen in verscheidene kleuren. In het midden van het paneel waren er twee schuifhefbomen en hierboven een rode knop. Een hologram maakte duidelijk wat het doel van de knop was. Het liet een afbeelding zien van de het Carpathiangebergte, zoals gezien van 25 km erboven, waaraan men kon zien dat de laaglanden en de vlakte overspoeld werd met water.

Achter dit bedieningspaneel was een vierkant voetstuk van ongeveer 3 vierkante meter waarop een kruik stond dat een zeer fijn wit poeder bevatte. De onderzoekers kwamen er achter dat dit poeder monoatomisch goud was met een hoog puurheidsgehalte en met een onbekende kristalstructuur. (Volgens Dr. Cottrell zou de Ark van het Verbond voor zijn werking monoatomisch goud benodigd hebben gehad. Zie het hoofdstuk: "De Ark van het Verbond".)

In het midden van het vierkant, achter de kruik, was een reusachtige koepel dat hologrammen projecteerde. Het liet de hoofdaspecten van het verleden van de mensheid zien, vanaf haar begin. Volgens de beelden die geprojecteerd werden door het hologram zou 90% van de officiele gescheidenis van de mensheid onjuist zijn en de meeste archaeologische theorieën zouden onjuist zijn; De dinosauriërs stierven niet uit 65 miljoen jaar geleden (Zie het hoofdstuk: "Reusachtige beesten"), en de oude continenten van Atlantis en Lemurië hadden daadwerkelijk bestaan.

In de kamer aan de tegenovergestelde kant van de rij tafels waren tevens drie mysterieuze tunnelgaten waarvan geloofd wordt dat ze zouden leiden naar de Binnenaarde, Tibet en Gizeh (Egypte).

Volgens het boek zou de Roemeense regering hebben besloten om de ontdekking openbaar aan te kondigen, maar werden bedreigd door het Amerikaanse presidentschap. De officiële openbaring van Roemenië zou fotografisch bewijs en al het andere hebben verstrekt voor een volledige opheldering. Toonaangevende wetenschappers en onderzoekers van de hele planeet zouden zijn uitgenodigd voor diepgaande studies. De officiële reden die de U.S. aanvoerde was om geen paniek in de wereld te veroorzaken.

De werkelijke reden zou heel anders kunnen zijn, en misschien zou deze dezelfde kunnen zijn waarom het bestaan van UFO's bijna altijd in de doofpot werd gestopt; Krijgsmachten streven altijd om koplopers te zijn in technologische vorderingen, om technologie te hebben, en dus wapens, die andere landen (die mogelijke tegenstanders kunnen zijn in de toekomst) niet hebben, en vandaar hun laatste wapens altijd topgeheim zijn. Dit is waarschijnlijk waarom de operatie in de doofpot werd gestopt ondanks het zeer overtuigend bewijs zou zijn geweest van de werkelijke geschiedenis van de wereld die slechts naar voren werd gebracht door helderzienden zoals Edgar Cayce. Vanwege de ogenschijnlijke ruimtevaarttijdperk-achtige technologie in de kamer, wordt vaak ondersteld dat degenen die deze apparaten bedienden wel buitenaardse wezens geweest moesten zijn, en was dus meer olie op het vuur voor de Ancient Astronaut-hypothese, maar als je bekender bent met Edgar Cayce's details over Atlantis zou je echter denken dat ze Atlantiërs geweest moesten zijn.

Het is toegeven is een ongelooflijk verhaal, en het klinkt alsof het pure fantasie of sciencefiction is. Alhoewel het boek een hit was voor degenen die geïnteresseerd zijn in mysteriën en het paranormale, is het grotendeels weerlegd omdat niet een enkel stukje hard bewijs werd geleverd door de schrijvers om de uitzonderlijke ontdekking te bewijzen. Hoe dan ook bevestigde Dr. Douglas James Cottrell - één van de bekendste gedocumenteerde helderzienden van Canada - echter in grote lijnen de aanwezigheid van de eeuwenoude technologie in dit gebied, tijdens een sessie die hoogstwaarschijnlijk gehouden werd in het jaar 2016.

Volgens Dr. Cottrell waren de mensen van de grot één van de groepen Atlantiërs die een toevluchtsoord zochten in andere delen van de wereld. (Er waren grote opschuddingen voor de tweede vernietiging). Eerst werd de grot gebruikt voor de opslag van eten, toen voor andere voorwerpen die gebruikt werden om iets in kaart te brengen (het gebied?), vervolgens als ontmoetingsplaatsen voor regeringsbestuur. Dit zou gebeurd zijn gedurende de tijdspanne van 10,500 v.Chr, en is de tijdspanne is tevens de tijd waarin volgens Dr. Cottrell en andere helderzienden de Grote Piramide zou zijn gebouwd voor de tijd van tweede vernietiging van Atlantis. Ze werden tevens gebruikt als schuilplaats voor de grote beesten die gedurende die tijd op de Aarde rondzwierven (dinosauriërs).

De apparatuur of machines werden aangestuurd door middel van de energie rond de handen, dat de aura genoemd zou kunnen worden (aangezien er momenteel geen duidelijker begrip hier voor is). Het gebruikte de trilling, de elektrische lading van het menselijke lichaam. Beschrijvingen van de Atlantische kamers en machines werden door auteur Lobsang Rampa in zijn boeken genoemd.

Het is mogelijk dat hier Rampa's boek: "Cave of the Ancients (1963)" mee werd bedoeld. Geciteerd van pagina 163 en vrij vertaald naar het Nederlands:


"Dat apparaat, Lobsang," zei mijn Gids, "werkt door middel van de kracht van de menselijke aura. Je denkt aan het draaien en je aura zet een werveling over naar het ding, waardoor het gaat draaien."Dr. Cottrell bevestigde tevens dat de mensen die de grot in gebruik namen vrij groot waren, en zij die in de oudheid leefden hadden in het bijzonder een hogere trillingsfrequentie en een grotere energiestroom. (Bron: "Dr. Douglas James Cottrell: The Bucegi Mountains - An Ancient Base?".)


Volgende pagina: "Dolmens"

Vorige pagina: "China"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.