The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

China


Nabij de stad Xi'an (dat in de oudheid Chang'an heette) bevinden zich 90 tot mogelijk 100 bouwwerken die die bekend staan als graftombes voor verscheidene vroege keizers van China en hun familieleden. Ze worden soms ook wel de Xi'anyang-piramides genoemd.

Volgens de grote Chinese historicus Sima Qian (145-86 v.Chr) zou de tombe van de keizer Qin Shi Huangdi zich bevinden in een 42,7 meter (140 voet) hoge piramide bestaande uit vijf terrassen, onder een kunstmatige heuvel van 45,7 meter (150 voet) hoog dat beplant was met gras en bomen. Bijna 700.000 werklieden zouden 20 jaar land hebben gewerkt om de tombe van de keizer Qin Shi Huangdi te verwezelijken. Volgens Sima Qian zou de Aarde eerst zijn verwijderd tot op het grondwater niveau, en daarna werd een platform gegoten met gesmolten brons. Hier bovenop werd een stenen sarcofaag aangebracht. In de tombe zouden honderden waterstromen, de Chiang (de Yangtze Rivier) en de Ho (de Gele Rivier) nagebootst zijn door middel van vloeibaar kwik en er waren machines die er voor de stroming en circulatie zorgden.

In 1974 werd het beroemde "Terracottaleger" van Qin Shi Huangdi gevonden in de buurt van deze tombe, bestaande uit 8.000 stenen soldaten waarvan elk zo groot als een mens.


Shaanxi piramides
Twee van de nog goed zichtbare piramides in de provincie van Shaanxi
(Klik voor een grotere afbeelding)De meest besproken Chinese piramide is de Grote Witte Piramide, oftewel het Maoling Mausoleum, dat geschat wordt op een hoogte van 60 tot 300 meter. Enkele andere piramides uit de omringende valleien waren ongeveer net zo groot. Volgens de eeuwenoude archieven, die bewaard waren gebleven in een oud klooster in de buurt van de Mongoolse grens, was de Grote Witte Piramide al zeer oud toen de archieven werden opgesteld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Grote Witte Piramide opgemerkt door de Amerikaanse piloot James Gaussman, die op deze locatie laag moest vliegen om zo zijn brandstofleidingen te ontdooien. Hij berichtte:

"Ik vloog rondom een berg en toen kwamen we in een vallei. Precies beneden ons was een gigantische witte piramide. Het zag eruit alsof het uit een sprookje kwam. De piramide was bekleed met schitterend wit. Het zou metaal kunnen zijn, of een andere soort steen. Het was aan alle zijden wit. Het meest eigenaardige was de deksteen, een groot stuk waardevol edelsteenachtig materiaal. Ik was diep ontroerd bij de kollosale grootte van het ding."Vandaag de dag zijn veel van deze piramides beplant met bomen en andere begroeiing. Tegenwoordig is de toegang tot dit gebied zonder uitdrukkelijke toestemming strikt verboden. (De locatie van de Grote Witte Piramide is te vinden op deze kaart van Google en de locatie van de hieronder afgebeelde piramides staat hier op deze kaart.)

De Chinese professor Wang Shiping gelooft dat de piramides mogelijk bepaalde sterrenbeelden weerspiegelen, net zoals de piramides van Gizeh, en dat de piramides onderdeel zouden kunnen zijn van een groots opgezet systeem van uit heilige "drakenlijnen" (oftewel "leylijnen". Zie het hoofdstuk: "Energiebanen van de Aarde"). Daarnaast beweerden dorpsbewoners uit de nabije omgeving dat hun verre voorouders over grote luchtschepen spraken die door de hemel vlogen en het terrein van de Witte Piramide gebruikten als een plaats om te landen, te tanken en om hun voorraad aan te vullen. Als deze beweringen waar zijn, zou deze piramide gebouwd kunnen zijn tijdens de technologisch gevorderde periode van Atlantis, waarbij het netwerk van leylijnen gebruikt zou zijn voor vluchten met behulp van anti-zwaartekracht.

In het jaar 2011 heeft een team van negen Chinese onderzoekers van het Xinhua-agentschap een zekere Xi'anyang-piramide onderzocht (mogelijk betrof dit de tombe van de keizer Qin Shi Quangdi of de Grote Witte Piramide). Hier onderzocht men drie grotten waar men roodkleurige pijpen vond die zowel richting de berg leidden als naar een nabijgelegen zoutwatermeer. Ook boven de grotten waren tientallen pijpen aangetroffen van variërende diktes die in de bergwand staken, waarbij men tevens overal stukken pijp aantrof die in gruzelementen lagen. Omdat het materiaal van de pijpen voornamelijk uit silicumdioxide en calciumoxide bleek te bestaan, wordt aangenomen dat deze pijpen zeer oud moeten zijn; Volgens ingenieur Liu Shaolin mogelijk wel 12.000 jaar oud. Zouden dit onderdelen van de machines kunnen zijn waar Sima Qian het over had? (Bron: beforeitsnews.com)

Er zijn enige noemenswaarde overeenkomsten tussen de Chinese piramides en andere piramides in de wereld. Ten eerste hebben de Chinese piramides min of meer afgeplatte toppen zoals de piramides in Teotihuacan in Amerika; Ten tweede, de piramides van Gizeh in Egypte waren - net als de Witte Piramide - oorspronkelijk ook wit van kleur aangezien ze volledig bedekt waren met witte dekstenen; En ten derde, de aanwezigheid van vloeibaar kwik in Chinese en Mexicaanse piramides.

In het begin van 2015 werd aangekondigd dat men grote hoeveelheden vloeibaar kwik had gevonden aan het einde van een tunnel van de op drie na grootste piramide van Teotihuacan (de Tempel van de Gevederde Slang), bekend als de oudste piramide in Mexico. Onderzoekers menen dat het doel hiervan was om een rivier of meer van de onderwereld te symboliseren, en de vondst van vloeibaar kwik zou kunnen betekenen dat men een koningstombe of een rituelenkamer op het spoor zou kunnen zijn. Voor deze ontdekking werd al tevens kwik gevonden op drie andere archeologische plaatsen in Midden-Amerika; Twee van de Maya's en één van de Olmeken. (Bronnen: www.theguardian.com en www.dailygrail.com)Volgende pagina: "Roemenië"

Vorige pagina: "Ethiopië"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.