The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Zecharia Sitchin over het gezicht op Mars


Zecharia Sitchin's vertaling en reconstructie van de autobiografie van de Soemerische god Enki, genoemd: "The Lost Book of Enki (2001)" (het verloren boek van Enki), gebaseerd op zijn vertaling van de Soemerische kleitabletten. Een gedeelte van het verhaal vertelt over Alalu (mogelijk bekend als "Cronus" in de Griekse mythologie); de meedogenloze voormalige koning van de planeet Nibiru, die naar de planeet Aarde ("Ki" in het Soemerisch) vluchtte nadat hij verslagen was door Anu (die vervolgens de nieuwe koning werd). Vanwege de noodzakelijke vlucht door de astroïdengordel om de Aarde te kunnen bereiken was dit een levensgevaarlijke onderneming dat vanwege dit gevaar nooit eerder door de Nibiruanen was gepoogd. Hij zag er waarschijnlijk zelf meer tegenop om gevangen te worden genomen door koning Anu, en tevens omdat zijn onderzoek op Aarde een grote verdienste zou zijn voor de inwoners van Nibiru, had hij de stille hoop om later ooit Nibiru weer te herclaimen. Hij was blijkbaar de eerste inwoner van Nibiru die op Aarde aankwam zo'n 500.000 jaar geleden. Er werd gehoopt om op Aarde een overvloed aan goud aan te treffen, wat gebruikt zou kunnen worden om de atmosfeer van hun stervende planeet Nibiru te repareren, maar dit viel echter tegen en men zou dit goud voornamelijk diep binnenin in de Aarde aantreffen wat zeer zwaar werk was om dit boven te krijgen. Later arriveerden Anu's zonen Enki (Ea) en Enlil met hun staf om op Aarde om het goud te delven.

Later zou Alalu nog eens met Anu om de heerschappij van de planeet Nibiru hebben gevochten, wat ditmaal gebeurde middels een ongewapende worstelwedstrijd van man tegen man. Alalu verloor echter en castreerde Anu in zijn frustratie. (Opvallende gelijkenis met de Griekse mythologie waar Uranus gecastreerd werd door Cronus.) Vanwege deze misdaad werd hij zwaar bestraft en werd verbannen naar de planeet Mars. Alhoewel het niet de bedoeling was om hem te doden stierf hij echter toch binnen een korte tijd op Mars. Mogelijk vanwege het besef dat hij veel te zwaar was gestraft en het feit dat zijn leven hoe dan ook toch een grote verdienste was voor de inwoners van de planeet Nibiru, werd hij met respect begraven in een zeer grote grot waar men het gezicht van Alalu in uitsneed. Hierdoor werd deze grot een gedenkteken voor zijn heldhaftige reis naar de planeet Aarde, waar hij vanaf de planeet Mars naar de planeet Aarde leek te kijken. Natuurlijk doet dit verhaal sterk denken aan het vermeende "gezicht op Mars" van de Cydonia-regio op Mars, en toeval of niet; de Griekse godin Cydonia is de godin van de heldhaftigheid.

Marskolonisten die de Igigi (zie het hoofdstuk: "de zonen Gods en de Mensendochters") werden genoemd zouden dit specifieke gebied van Mars vroeger gebruikt hebben als een tijdelijk tussenstation voor het goudtransport van de Aarde naar Mars. Dit is waarom er hier deze piramide-achtige formaties en andere bouwwerken zouden kunnen staan in de buurt liggen van het "gezicht op Mars". (Voor meer over Zecharia Sitchin zie het hoofdstuk: "Buitenaardse bezoekers".)


Volgende pagina: "The Face on Mars: het stripverhaal"

Vorige pagina: "Kunstmatige bouwwerken?"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.