The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Kunstmatige bouwwerken?


In het jaar 1976 nam de Viking orbiter enkele foto's van de Cydonia-regio (Cydonia Mensae) op Mars waarop men een formatie aantrof dat leek op een enorm mensachtig gezicht dat ongeveer 5,5 km lang en zo'n 457 meter hoog was. NASA's officiële verklaring was dat het gezicht niets meer was dan een truc van de inval van het licht, maar latere foto's vertoonden eigenaardigheden die erop wezen dat het mogelijk toch om een kunstmatig gemaakte structuur zou kunnen gaan. Of het dan werkelijk een gezicht zou voorstellen is dan ook een ander vraagstuk.
Viking 1976
Afbeelding van de Viking, uit 1976

Viking 1976 close-up
Nog een afbeelding van de Viking, uit 1976Op de nieuwere foto's gemaakt door de Mars Global Surveyor (MGS) lijkt het alsof de gezichtskenmerken niet zo sterk aanwezig zijn als op de eerdere foto's die gemaakt werden door de Viking en sommigen zagen dat dan ook als bewijs dat het niets meer betrof dan een natuurlijk gevormde tafelberg. We moeten echter niet vergeten dat op Mars zware zandstormen woeden waardoor ook dit "gezicht" onder een dikke laag zand ligt, en iets onder een dikke laag zand zal er altijd "natuurlijk" uitzien. Vanwege de opmerkelijke symmetrie van de tafelberg en de glad ogende, steile contour lijkt het echter alsof het kunstmatig is uitgehakt en daarbij vertoond niets uit de directe omgeving dezelfde soort kenmerken. Alhoewel het onwaarschijnlijk is, als hier inderdaad een gezicht uitgehakt is dan lijkt het alsof de linkerkant (rechts op de foto) ofwel ingezakt of zwaar beschadigd is, mogelijk door erosie of meteorietinslagen. Als men heel goed kijkt kan men onder het zand details opmerken zoals wat eruit ziet als een pupil en een neusgat, alhoewel dit neusgat duidelijk een inslagkrater is.1998 MGS afbeelding
Afbeelding van de MGS, 1998
Zie de gladde randen,
mogelijke neusgaten en oogpupil
(Klik om te vergroten)

2001 MGS afbeelding
Afbeelding van de MGS, 2001
Opgehoopte zandbanken en
een inzakking zijn duidelijk zichtbaar
(Klik om te vergroten)In de directe omgeving van het "gezicht" zijn er ook andere formaties die tevens zover begraven liggen onder het zand dat slechts de contouren zichtbaar zijn. Vele van deze formaties vertonen echter zulke scherpe hoeken dat deze niet natuurlijk lijken te zijn gevormd, en vanwege hun vorm lijken ze veel op de piramides zoals op aarde, maar dan vooral met minder of meer zijdes. Één van deze "piramides" die in de buurt van het gezicht op Mars is informeel bekend als de "D&M Piramide", vernoemd naar de ontdekkers Vincent Di Pietro en Gregory Molenaar, die beiden computeringenieurs waren bij de NASA en geloofden dat het "gezicht" gemaakt was door een eeuwenoude beschaving.


Ook op vele andere plaatsen op Mars zijn dit soort formaties te zien en ook formaties die op het eerste gezicht op tafelbergen lijken zoals het "gezicht". Het zou kunnen dat dit allemaal kunstmatige formaties zijn, wat zou betekenen dat Mars vol met bouwwerken zou staan die onder meters zand liggen en op ontdekking wachten.D&M piramide
De "D&M Piramide",
in de buurt van het "gezicht op Mars"
(Klik om te vergroten)

THEMIS Marskaart 2010
Gedeelte van de kaart van Mars Odyssey's THEMIS (2010). Enorme piramideachtige gebouwen?
(Klik om te vergroten)EgypteOp de afbeelding hier rechts gezien staat een vermoedelijk maar momenteel nog niet opgegraven piramidecomplex in Egypte, dat in augustus van het jaar 2012 werd ontdekt op bepaalde satellietfoto's van Google Earth door de satellietarcheologe Angela Micol uit Noord-Carolina. (Foto: Angela Micol.) Enige tijd na de ontdekking werd bekendgemaakt dat het gaat om het gebied van Abu Sidhum in de Sahara. Omdat deze vermoedelijke piramides tevens mogelijk begraven zijn door zandstormen, hebben ze wel wat weg van de piramideachtige formaties op Mars.


Er zou een mogelijk verband kunnen bestaan tussen Egypte en Mars. De plaats Gizeh, waar de drie grote piramides staan, grenst aan de plaats Caïro: de hoofdstad van Egypte. In de oudheid was Caïro de naam voor de Griekse god Ares, later bekend bij de Romeinen als Mars. Hij was oorspronkelijk de god van de landbouw voordat hij de god van oorlog werd. In het Arabisch is de plaats Caïro bekend als "Al Qahira", wat tevens "Mars" betekend. Waarom vernoemden de oude Egyptenaren deze stad naar Mars?


vreemde formatie MarsOp Mars zijn er overigens veel meer vreemdsoortige formaties te vinden die min of meer onverklaarbaar zijn voor de hedendaagse wetenschap. In december van het jaar 2010 werd nog een opmerkelijke formatie gevonden op de Marskaart van Google. Het ligt ten oosten van de Moreux-krater en is te vinden aan de hand van de coördinaten: 41 57'46.61N 44 43'35.11E. (Zie afbeelding links. Klik hier voor een grotere afbeelding.)

Het lijkt op een rechthoekige formatie, mogelijk een soort plateau of dak, met scherpe hoeken van 90 graden, wat niet of zelden natuurlijk ontstaat. Misschien is dit wel een gebouw dat voor het grootste gedeelte onder het zand ligt. (Ontdekt door "TheFIX2010"; een forumlid van godlikeproductions.com.)Volgende pagina: "Zecharia Sitchin over het gezicht op Mars"

Vorige pagina: "Leven op Mars in de verre oudheid"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.