The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Turkije


Göbekli TepeDe megalieten van Göbekli Tepe (navelberg) in Turkije - in de buurt van de stad Urfa - hebben archeologen versteld doen staan aangezien het gedateerd werd op een ouderdom van ongeveer 9.500 v.Chr., aangezien dit 5.500 jaar ouder zou zijn dan de eerste steden van Soemerië: 's werelds oudst bekende beschaving. Eerder werd deze berg gebruikt werd door generaties boeren als landbouwgrond totdat uitgehakte stenen structuren ontdekt werden onder het zand in het jaar 1962. Voor 1994 was het gebied echter nog niet officieel uitgegraven, en op het moment is het nog maar voor slechts 1,5% uitgegraven.


Onder de vondsten waren een aantal stenen muren en vele rechtopstaande T-vormige stenen pilaren die in gewicht variëren tussen 10 en 50 ton. De langste stenen staan allemaal richting het zuidoosten. Net zoals bij de andere oude megalithische bouwwerken vraagt men zich af hoe men deze stenen heeft kunnen bewerken en hoe men deze op hun plaats heeft kunnen zetten.

Op de zijkant van deze pilaren zijn er basreliëfs waarop dieren te zien zijn zoals: leeuwen, stieren, zwijnen, vossen, gazelles, reptielen en vogels. Ronde inkepingen zijn te zien bovenop een aantal van deze pilaren, die lijken op de ronde inkepingen in bepaalde dolmens in Europa. Het zou misschien kunnen dat deze pilaren oorspronkelijk daken droegen of dat deze inkepingen ingelegd waren met edelstenen.


Het doel van dit gebied is op het moment nog onbekend, maar de heersende opvatting is het een heiligdom of tempelcomplex betreft, omdat het niet de kenmerken heeft van een stad of een plaats voor het dagelijks leven. Er is bewijs dat deze plaats met opzet was begraven nadat deze plaats werd verlaten, met onbekende redenen.

Bepaalde onderzoekers denken dat deze plaats de Bijbelse "Hof van Eden" zou kunnen betreffen, maar paranormaal begaafden plaatsen het bestaan van de Hof van Eden in de tijd van Lemurië - dat veel ouder is dan de gedateerde 9.500 v.Chr. dat gedurende de laatste periode van Atlantis zou zijn geweest. Volgens Dr. Douglas James Cottrell was Eden dichter bij Ethiopië.

Dr. Cottrell beschreef Göbleki Tepe als een plaats van "grootse lering en grootse luxe"; Het was een energieplaats waar er water uit de bodem gehaald werd dat een helende invloed zou hebben, en men ondervond hier een sterk gevoel van rust en vrede. De intentie was om het te vernietigen op een bepaald moment, omdat deze plaats een krachtpunt was dat deel was van een raster. (Zie het hoofdstuk: "Energiebanen van de aarde".) (Bronnen: "Ezekiel's wheel, the Garden of Eden, and the Dinosaurs' demise", en "Dr. Douglas James Cottrell: Göbleki Tepe - ancient sacred site of the Middle East, door Rammsteinregeln.)

Vlakbij Göbleki Tepe, in een gebied dat Tektek Daglar genoemd wordt, is er een ander gebied dat men Karahan Tepe noemt waar tevens een groot aantal T-vormige pilaren en stenen muren werden opgegraven.Volgende pagina: "China"

Vorige pagina: "Engeland"

Terug naar boven

Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUponGeen enkele tekst op deze website mag zonder toestemming gekopiëerd worden of elders gebruikt zonder uitdrukkelijk geschreven toestemming van de auteur. Voor vragen/feedback kunt u contact opnemen met de auteur.