The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Libanon


Tempel van JupiterIn het dorp Baalbek, gelegen in Libanon, staat een groot tempelcomplex dat door de Romeinen werd gebouwd. Deze Romeinse tempels zijn gebouwd op een fundament bestaande uit de grootste en zwaarste stenen in de wereld die ooit zijn uitgehouwen en verplaatst. De Romeinen hadden zelf echter nooit beweerd dat zij dit fundament aangelegd zouden hebben; Het is mogelijk dat het zelfs al vele eeuwen bestond voordat de Romeinen hun tempels hier op bouwden.

De geschiedenis van de vestiging in dit gebied besloeg namelijk al zo'n 9000 jaar met bijna voortdurende menselijke bebouwing en herbouwing. Eén van de tempels die nu de "Tempel van Jupiter" (zie de afbeelding rechts) genoemd wordt was al een tempel sinds de voor-Hellenistische periode. De cyclopische bouwstijl (grote megalitische bouwstenen) van het fundament verschilt zeker van de fijnere Griekse stijl (met kleinere stenen) van de tempels die hier bovenop staan.


Op dit terrein vindt men blokken met een afmeting van tien meter lang en vijf meter hoog, welke meer dan 450 ton per blok wegen. Boven deze megalieten zijn er drie nog zwaardere blokken welke men Trilithons of Trilieten noemt, die elk meer dan 1000 ton wegen.


Steen van de Zwangere VrouwIn een nabijgelegen steengroeve vind men echter een nog zwaardere steen welke ongeveer 1158,696 ton weegt en bekend is onder de naam "de Steen van de Zwangere Vrouw". (Zie de afbeelding links.) Een nog grotere steen werd gevonden in dezelfde steengroeve in de jaren negentig waarvan het gewicht werd geschat op wel liefst 1242 ton. Vandaag de dag zijn er maar slechts enkele machines die zo'n enorm blok zouden kunnen tillen en vervoeren. Het is ondenkbaar en waarschijnlijk zelfs onmogelijk dat men dit met slechts mankracht kon bewerkstelligen.


Volgens de legende van de plaatselijke bevolking werd de eerste stad van Baalbek gebouwd door Kaïn - één van de zonen van Adam - die verbannen was naar het "land van Nod" (Baalbek) dat ten oosten van Eden lag. Het werd vernietigd gedurende de Zondvloed en werd herbouwd door een reuzenras onder het bevel van Nimrod, een "groot jager" en "koning van Sinear" (Soemerië) uit het boek Genesis. Nimrod was tevens de bouwer van de Toren van Babel.Volgende pagina: "Engeland"

Vorige pagina: "Paaseiland"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.