The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Paaseiland (Rapa Nui)


MoaiIn een afgelegen hoek van de Grote Oceaan, op een afstand van 2.300 mijl van de kust van Chili, bevindt zich Rapa Nui, meer bekend als Paaseiland. Dit eiland staat bekend om haar honderden (887) kolossale standbeelden welke men de "Moai" noemt. (Zie de afbeelding rechts.) Een Moai is een standbeeld ter ere van een overleden persoon. De grootste Moai ligt onafgemaakt in het grondgesteente en weegt wel 250 ton. De langste rechtopstaande Moai-standbeelden wegen tot 86 ton.

Er is geen onbetwistbare wetenschappelijke verklaring hoe men deze ontzettend zware stenen heeft kunnen uithouwen en hoe men deze over het eiland had kunnen vervoeren. Deze standbeelden hebben ook lichamen, alhoewel deze waarschijnlijk door de tijd en de druk gedeeltelijk verder in de grond zijn gedaald. Op deze lichamen zijn er inkepingen gevonden van onbekende hiëroglief-achtige symbolen.


De inboorlingen van Paaseiland zouden de Engelse architect Robert Stacy-Judd hebben verteld dat dit eiland eigenlijk de top van een heilige berg was van het verloren continent Mu (Lemurië). Zij geloofden dat het eiland het enige overgebleven gedeelte van het continent was dat niet verzwolgen werd door de zee. Omdat men echter geen kant op kon buiten het eiland begonnen de natuurlijke bronnen van het eiland te slinken totdat deze opraakten en men zich ingaf met kannibalisme dat uiteindelijk het grootste gedeelte van haar populatie vernietigde.

Volgens deep-trance medium Douglas James Cottrell waren de Maoi gedenktekens voor degenen die hun levens verloren hadden "in het land van Mu en Og" (Lemurië). (Edgar Cayce noemde het land "Og" als het oude land dat bestond uit het oude Bolivia en Peru; zie o.a. Cayce Reading 993-1). Deze zouden zwevend op hun plaats zijn gezet (anti-zwaartekrachttechnologie?) en werden geïmpregneerd met de gebeden van een duizendtal priesters. Hun gezicht werd naar het westen gericht, waar het land van Mu ooit was in de Grote Oceaan. (Bron: "Rev. Douglas James Cottrell PhD examines Easter Island" en nog een video van Cottrell over de Moai, beides door Rammsteinregeln.)Volgende pagina: "Libanon"

Vorige pagina: "Peru"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.