The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Coral Castle


Coral CastleAlhoewel dit beeldenpark weliswaar niet gebouwd is in de oudheid, zou het mogelijk gebouwd kunnen zijn met behulp van lang verloren oude kennis uit de tijd van de Atlantische beschaving. Rond het jaar 1923 bouwde de in Letland geboren beeldhouwer Edward Leedskalnin in zijn eentje een park van stenen sculpturen in Florida-Stad wat hij Rock Gate Park noemde, dat later meer bekend werd als "Coral Castle".

Het terrein bestaat uit een tal van gesculptuurde megalieten van kalksteen (voornamelijk kalksteen dat gevormd was door koraal), welke ieder enkele tonnen wegen. Het park bleef in Florida-Stad tot het jaar 1936 toen Leedskalnin besloot om te verhuizen en het park met zich mee te nemen. Hij had drie jaar nodig om het park, inclusief al zijn sculpturen, 16 km verderop te verhuizen naar de plaats Homestead in Florida, waar het park nu nog staat.


Het is een mysterie hoe één enkele man deze grote megalieten had kunnen tillen en verplaatsen met slechts een enkele primitieve houten driepoot en zonder het gebruik van moderne gemotoriseerde constructiemachines. Wanneer men vroeg hoe hij dat voor elkaar kreeg antwoordde hij slechts:


"Ik begrijp de wetten van gewicht en hefboomwerking en ik ken de geheimen van de mensen die de piramides bouwden."Leedskalnin deed ook onderzoek naar elektromagnetisme en schreef een document genaamd: "Magnetic Current" (Magnetische Stroom; hier te lezen) waarin dat zwaartekracht en magnetisme in essentie één en dezelfde kracht zou zijn. Volgens zijn theorie zou alle materie onder invloed zijn van wat hij "individuele magneten" noemde, met een positieve en een negatieve pool net zoals bij een batterij. Er werd verondersteld dat hij deze kennis zou hebben gebruikt voor het tillen en verplaatsen van zijn megalitische sculpturen aangezien in zijn schuur een mysterieuze machine werd aangetroffen met een vliegwiel waarvan men niet weet waarvoor het gebruikt werd. Daarnaast is op oude foto's te zien dat er tevens steeds een vreemde doos bovenop zijn driepoot stond, welke niet meer teruggevonden werd.

Het is opmerkelijk genoeg dat het materiaal van zijn sculpturen uit kalksteen bestaan, net zoals het grootste gedeelte van de megalitische stenen van de piramides van Gizeh, bepaalde stenen van Stonehenge (de zogenaamde "Whitestones") en de stenen van bepaalde oude dolmens. Misschien dat de kristalvorming binnen deze stenen een bijzonder elektromagnetische eigenschap zouden kunnen hebben, waardoor de mate van de invloed van de zwaartekracht op deze stenen zou kunnen worden veranderd door de invloed van een tegengestelde kracht of frequentie.

Het is verder ook opmerkelijk dat zowel de oude als de nieuwe locatie van Coral Castle gesitueerd is op een kruising van zogenaamde leylijnen, zoals vele andere megalitische bouwwerken. Leedskalnin had nooit in detail uitgelegd hoe hij het voor elkaar kreeg om deze stenen eigenhandig te tillen en nam zijn geheim mee in zijn graf toen hij stierf in het jaar 1954.Volgende Pagina: "Energiebanen van de Aarde"

Vorige Pagina: "Dolmens"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.