The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Eeuwenoude schedelvervorming


schedel

Het vervormen van de schedel was een gebruik dat in de oudheid gepraktiseerd werd door verscheidene groeperingen over de gehele wereld; in Azië, Afrika (waaronder Egypte), Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Melanesië, Polynesië, Australië, de Amerika's (waaronder de Chinook- en Choctaw-indianen, de Olmeken, Maya's en de Inca's), China, Korea, de oude Hunnen en de Alanen, en de oostelijke Germanenstammen in de late oudheid. Onder de Chinook-indianen was het een teken van goed moederschap en in sommige culturen was het een teken van status.


PtahHet is bekend dat schedelvervorming ontstaat door de achterzijde van de schedel van een pasgeborene af te binden zodat deze recht omhoog groeit in plaats van naar achteren (vanwege de zwaartekracht). Er zijn echter ook schedels gevonden welke geen tekenen vertonen van kunstmatige vervorming, zoals bij bepaalde schedels van eenjarigen en zelfs nog ongeboren kinderen uit het oude Peru - waarbij het afbindingsproces dus nog niet eens plaats heeft kunnen vinden. Bij deze schedels steekt de kaak echter veel meer uit dan normaal, en ook de gebruikelijke drie platen aan de bovenkant van de schedel zijn hier afwezig. Sommige onderzoekers denken dat zij mogelijk tot een ander mensenras behoorden.

Ook op afbeeldingen van de Egyptische farao Achnaton en de koningin Nefertiti zijn zelfs baby's te zien met al reeds lange hoofden. Er zijn vele afbeeldingen uit verschillende culturen waar koningen, koninginnen, goden en anderen met een hoog aanzien afgebeeld werden met lange hoofddeksels, en misschien werden ze juist oorspronkelijk gebruikt vanwege hun lange hoofden.


Wat is de oorspronkelijke reden dat men schedels ging vervormen? Zou het kunnen zijn dat dit gebruik ontstaan zijn door deze mensen te imiteren welke er anders uitzagen dan de normale mens? En zou er, afgezien dat het een teken zou zijn van status, nog een praktische reden zijn geweest om zulke lange hoofden te hebben, zoals het mogelijke geloof dat het brein meer ruimte zou hebben om te groeien, zodat iemand misschien net zo begaafd zou kunnen worden als de "goden" die men mogelijk imiteerde?baby's
Hadden de baby's van farao Achnaton en Nefertiti
reeds al lange hoofden sinds hun geboorte?

Nefertiti
Had de Egyptische koningin
Nefertiti ook een lang hoofd?Volgende pagina: "De Dogonstam en Sirius B"

Vorige pagina: "Anomalieën uit de oudheid"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.