The Lost History of Man

The Lost History of Man
Introductie   ·   Oude geschriften   ·   Atlantis   ·   Archeologische plaatsen   ·   Mars   ·   Anomalieën
The Lost History of Man
Nederlands
English

Uitlijning met de sterren


Orion correlatieEen aantal oude bouwwerken zoals deze in Egypte, Mexico en Angkor Wat, lijken van bovenaf gezien wel gericht te staan op specifieke sterrenstelsels.

De zogenoemde "Orion correlatie theorie" van Robert Bauval (robertbauval.co.uk), auteur en onderzoeker van het oude Egypte, is gebaseerd op de veronderstelling dat de drie grote piramides op het Gizeh-plateau van Egypte overeenkomen met de drie sterren van de zogenaamde "riem" van het sterrenbeeld Orion (zie de afbeelding rechts), namelijk: Alnitak, Alnilam en Mintaka. Twee van de andere sterren van Orion lijken verder overeen te komen met de verwoeste tempel of piramide in Abu Roash en de piramide in Zawjet Al Arjan. In het oude Egypte werd de constellatie van Orion geïdentificeerd met Osiris, die één van hun belangrijkste goden was.

De Nijl zou gezien zijn als het evenbeeld van de Melkweg. Als we de "tijd terugdraaien" in een computersimulatie (dat de beweging en plaats van de sterren kan uitrekenen) komt de positie van de riem van Orion en de Melkweg op z'n vroegst overeen met de sterren binnen de tijdsperiode van 10.500 v.Chr; Toen zou de nachtelijke hemel er uitgezien hebben zoals ondersteboven gedraaid, en de Melkweg zou verder in het oosten zijn waargenomen. Robert Bauval ontdekte ook dat de periode van 10.500 v.Chr. overeenkomt met de tijd waarin de Grote Sfinx van Gizeh als naar een spiegelbeeld zou hebben gestaard naar het sterrenbeeld Leeuw.

Onderzoeker en schrijver Andrew Collins heeft een andere visie over de uitlijning van Egypte met de sterren. Volgens hem zouden de piramides van Gizeh niet gericht zijn op de constellatie van Orion maar op de constellatie van Cygnus. Zijn argument is dat Orion niet precies overeenkomt met de piramides op de grond, alhoewel hij hierbij dus duidelijk geen rekening gehouden heeft met de mogelijkheid van een eerdere verschuiving van de polen. Volgens hem zou de constellatie Cygnus beter passen maar dit is alleen zo vandaag de dag, want vergeleken met de sterrenhemel van honderden jaren geleden komt deze gelijkenis slecht overeen.


De auteur Wayne Herschel (thehiddenrecords.com) ontdekte dertig of meer piramides in Egypte welke overeen zouden komen met zichtbare sterren. Herschel is ervan overtuigd dat het Gizeh-plateau Orion uitbeeldde, de vernietigde piramide of tempel van Abu Roash zou oorspronkelijk de ster Sirius hebben uitgebeeld, en Sakkara zou de constellatie van Andromeda hebben uitgebeeld.

De tijdsperiode van 10.500 v.Chr. komt overheen met de tijdeperiode toen zowel de Grote Piramide als de Grote Sfinx gebouwd zouden zijn, volgens helderzienden zoals Edgar Cayce, Dr. Cottrell en Daan Akkerman. Zij hadden echter nooit beweerd dat de andere Gizeh-piramides gebouwd zouden zijn gedurende die periode. Zoals Egyptologen beweren zouden deze andere piramides gebouwd moeten zijn gedurende rond 2500 v.Chr. door de zonen van de farao Khufu: Khafre, Menkaure en Djedefre.

Waarom zouden ze hun piramides gebouwd hebben op specifieke plaatsen op een manier dat ze de sterren van Orion weerspiegelden? Wel, het is feitelijk bekend dat het sterrenbeeld Orion geïdentificeerd werd met Osiris (één van hun belangrijkste goden), en ze zagen het sterrenbeeld als een afbeelding van Osiris in de nachtelijke hemel. De Osirismythe in het kort:


De mythe ging over Osiris die vermoord werd door zijn broer Seth, die op zijn koningsschap uit was. Seth sneed zijn lichaam in veertien stukken die hij in de moerassen gooide. Na een lange zoektocht vond Isis - de vrouw van Osiris - de lichaamsdelen van Osiris, maar het enige missende lichaamsdeel was de fallus. Isis maakte echter zelf een gouden fallus en wekte voor een korte tijd Osiris weer tot leven door middel van een magische spreuk die ze geleerd had van haar vader. Deze spreuk gaf haar de tijd om zwanger te geraken van Osiris voordat hij opnieuw stierf. Door het zaad van Osiris baarde Isis later een zoon, Horus genaamd.Zou het kunnen dat de Osirismythe een diepere betekenis heeft? Zou het misschien een analogie kunnen zijn, of zou het een soort verborgen boodschap kunnen bevatten of esoterische kennis? Hermes Trismegistus, een mythische wijsgeer, was de Griekse naam van Thoth: de Egyptische schriftgeleerde en god van de wijsheid. Trismegistus betekend "drie maal grootse"; een grootse filosoof, een grootse priester, en een grootse koning. Thoth werd op een gelijksoortige manier: "Thoth, de grote, grote, grote" genoemd. Zoals de overleden Romeinse keizers als goden werden vereerd, zo zou tevens Hermes als god zijn vereerd na zijn leven. Vandaag de dag staat Hermes bekend als de mythische grondlegger van het Hermetisme, wat zijn oorsprong zou hebben uit het oud-Egyptische geloof, dat veel later tevens andere groeperingen inspireerden zoals de Vrijmetselaars (zie het symbool van de piramide) en de Rozenkruisers gedurende de Renaissance, waar Hermes beschouwd werd als een profeet. (Volgens het materiaal van Edgar Cayce zou Hermes de architect geweest zijn van de Grote Piramide, en de voorafgaande incarnatie van Jezus.)

Hermes Trismegistus staat het bekendst vanwege zijn uitspraken waaronder: "zo boven, zo beneden", waarmee hij bedoeld dat de microkosmos (een kleine eenheid of "wereld" dat deel is van een grotere) hetzelfde gestructureerd is als de macrokosmos (het universum), waar dezelfde wetten gelden. Maar wat bedoelde Hermes met zijn volgende uitspraak uit "Asclepius 21-29":


"Of wist je niet, Asclepius, dat Egypte het evenbeeld is van de hemel? Verder is het de verblijfplaats van de hemel en alle krachten in de hemel."Hermes lijkt te impliceren dat in Egypte hemelse krachten actief waren aangezien Egypte hier een evenbeeld van zou zijn. (Zo boven, zo beneden.) Zoals Osiris in veertien stukken zou zijn gehakt, zou dit een verwijzing kunnen zijn naar de sterren in het sterrenbeeld Orion/Osiris? Zou de Osirismythe een analogie zijn van een bepaalde tijdsperiode of gebeurtenis in de sterren? Zou het kunnen dat Khufu en zijn zonen het beeld van Osiris visueel in Egypte wilden nabootsen, alsof zij de delen van zijn lichaam bijeen brachten door de piramides te bouwen. Zou men gepoogd hebben om de kosmische krachten van Orion/Osiris verder te verbinden met de Aarde en diens invloed hiervan te versterken, of zou dit slechts een religieus symbolisch doel hebben gediend? Volgens bepaalde mediums en helderzienden zouden de Egyptenaren ooit contact hebben gehad met buitenaardse krachten/entiteiten die men "goden" noemde. Zou het kunnen dat deze goden van Orion kwamen en dat men het landschap als zodanig had ingericht ter ere van hen?

In het jaar 1998 lieten auteurs Graham Hancock en John Grigsby een suggestief verband zien tussen de tempels rond Angkor Wat en Angkor Thom en de sterren van de constellatie Draak (Draco). En zoals eerder genoemd zouden de gebouwen in Teotihuacán volgens het boek: "Atlantis en haar beschaving" van Shirley Andrews, gericht zijn op de opkomst en ondergang van de Plejaden.Volgende pagina: "Het mysterie van de piramides"

Vorige pagina: "Energiebanen van de Aarde"

Terug naar boven
Interessante website? Deel het met vrienden:

Facebook Twitter Google Reddit

Deze website en teksten zijn copyright © 2009-2023 M. Talc. All rights reserved.
Citeren is toegestaan mits een link naar de bron wordt gegeven: www.thelosthistoryofman.com.
Voor vragen of feedback kunt u contact opnemen met de auteur.